KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA GENEL AYDINLATMA METNİ

Kişisel verilerinizin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile özel hayatın gizliliği ve kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ilkesine uygun olarak muhafazası, işlenmesi ve mevzuata uygun olarak aktarımı aşamaları ve alınan tedbirlere ilişkin olarak veri sorumlusu sıfatıyla şirketimiz FAF Vana aşağıda ayrıntılı açıklanan hususlarda ilgileri bilgilendirmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI VE HUKUKİ SEBEP

Şirketimiz, müşterilerine, potansiyel müşterilerine, çalışanlarına, çalışan adaylarına, ziyaretçilerine, işbirliği içinde olduğu kurum çalışanlarına, dahil olduğu şirketler topluluğu çalışanlarına ve üçüncü kişilere ait kişisel verileri her türlü yazılı, sözlü ve elektronik mecra, üçüncü kişi ve/veya yasal mercilerden aşağıda yer verilen amaçlarla, sunduğu ürün/hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ile sözleşmeden doğan yükümlülüklerin yerine getirebilmesi gayesi ile temin edebilmektedir. Bu yöntemlerle toplanan kişisel veriler KVKK’nın kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları çerçevesinde, aşağıda belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

Şirketimiz, müşterilerine, potansiyel müşterilerine, çalışanlarına, çalışan adaylarına, ziyaretçilerine, işbirliği içinde olduğu kurum çalışanlarına, dahil olduğu şirketler topluluğu çalışanlarına ve üçüncü kişilere ait kişisel verileri; vermeyi hedeflediği en iyi hizmeti ve ürünü sağlamak, şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılmak ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütmek, Şirket’in insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanmak ve icra etmek, Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanmak ve icra etmek, Şirket’in itibarının ticari yaşam ve tüketiciler üzerinde uyandırdığı güveni korumak, denetim faaliyetlerini planlanmak ve icra etmek, Şirket’in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-işlerin ifası ve bunların güvenliğinin temin etmek, kanuni, idari ve mali yükümlülükleri yerine getirilmek ve süreçleri yürütülmek ile bunlarla sınırlı olmayacak şekilde halin icabından kaynaklanan amaçlarla gerekli olduğunu düşündüğü kişisel verileri ve özel nitelikli kişisel verileri, yasal düzenlemelerin imkân verdiği ölçüde işlemekte, saklamakta ve aktarmaktadır.

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Şirketimiz, kişisel verilerinizi; kamu kurum ve kuruluşlarına, yurtiçi ve/veya yurtdışındaki ana hissedarımız, iştiraklerimiz, hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, program ortağı kuruluşlar, bankalar, finansal kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri vb. ile mevzuat hükümlerinin izin verdiği ve yasal düzenlemelerinin aktarımı mecbur veya gerekli kıldığı kişi veya kuruluşlar ile paylaşabilmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI, SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİMLEŞTİRİLMESİ

Şirket’in müşterileri, çalışanları ile tüm ilişki içerisinde olduğu kişi ve kurumlarla gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin kayıt ve belgeleri yasal düzenlemeler kapsamında belirli bir süre ile saklaması söz konusu olup; kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini ya da anonimleştirilmesini istemeniz halinde bu talebiniz yasal düzenlemeler ile belirlenen süre sonunda yerine getirilebilecek; bu süre zarfında kişisel verileriniz ulusal ve uluslararası yasa, düzenleme ve sözleşmelerden kaynaklı zorunluluklar haricinde işlenmeyecek ve 3. kişiler ile paylaşılmayacaktır.

KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN ÜÇÜNCÜ KİŞİLER VE VERİLERİN İŞLENME AMACI

Şirket müşterileri ve çalışanları dışında dijital kanalları, şirket bina ve tesissilerini ziyaret eden kişiler, teminat verenler (ipotek, rehin, temlik, garanti vb.), kefil, kanuni temsilci, veli, vasi, kayyım, yasal danışman, vekil, şirket ortakları gibi 3.kişilerin verilerini; veri ilgililerinin kendilerinden, müşterilerden ve/veya müşterilerinin yetkililerinden her türlü yazılı, sözlü ve elektronik mecradan edinmekte ve risk analizi, başvuru bilgilendirmelerinin yapılabilmesi, müşteri ve bankacılık ihtiyaçlarına yönelik geliştirmeler yapılabilmesi, acente sıfatıyla sigorta ve diğer her tür ürün ve hizmetin sunulması, kimlik tespiti ile sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi amacı ile işleyebilmekte ve mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi veya kuruluşlar ile paylaşabilmektedir.

KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI

KVKK hükümleri uyarınca, Şirket’e başvurarak aşağıdaki haklarınızı kullanabilirsiniz:

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme. Bu kapsamda iletilen talepler Şirket tarafından en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca bir ücret öngörülmesi halinde, bankamız tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

TALEPLERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ

Ayrıntılı bilgiye, internet sitemizde yayında olan kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikası ve çalışan ve çalışan adayları için kişisel verilerin korunması ve işlenmesi politikasından erişmek mümkün gibi, KVKK kapsamında bizimle iletişime geçmek, geri bildirimde bulunmak ya da sorularınızı yöneltmek isterseniz, kimlik belgeleriniz ve talebinizi içeren dilekçeniz ile şirketimizin, aşkent OSB Malıköy Mh. 47. Cd. No:5 Sincan- ANKARA adresine iletebilir, noter kanalıyla ulaştırabilir veya kvkk@fafdokum.com.tr  adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

Bu kapsamda, konuyla ilgili yapılacak olan yazılı başvurularınızın tarafımızdan yapılacak olan kimlik doğrulamasını takiben kabul edilebileceğini hatırlatmak isteriz.